Spuštění informačního webu

Spuštění informačního webu

10. 4. 2023

A jak to celé začalo?

Za zrodem myšlenky vytvořit tuto aplikaci stálo velké množství ztraceného času v práci jednoho člena týmu RehaTabu. Počítačové prostředí programu pro vedení zdravotnické dokumentace, které jako fyzioterapeut na pracovišti ambulance využíval, bylo chaotické a neintuitivní. V daném programu bylo problematické se zorientovat a zabralo spoustu času proklikat se k záznamům, které si fyzioterapeuti například pár měsíců zpět uložili. Jeho otázkou tehdy bylo, jakým způsobem by bylo možné administrativní práci zrychlit a zjednodušit.

Situaci začal řešit vytvářením předdefinovaných textů zápisů k jednotlivým diagnózám, které si zpracovával v běžném textovém editoru. Tyto texty dále stačilo jen vložit do dokumentačního programu a doplnit o konkrétní pacientovy informace. Tímto způsobem se zápis některých vyšetření zkrátil možná i na polovinu původního času. Práce na tvorbě předdefinovaných textů ho jednoho dne dovedla k otázce, jestli existuje na trhu nějaký jednoduchý program pro vedení zdravotnické dokumentace, který by alespoň trochu bral v potaz fakt, že práce fyzioterapeutů je dost náročná jak po fyzické, tak po psychické stránce, a tudíž množství vynaložené energie na administrativu by mělo být co možná nejmenší.

Internet nabízel určitou škálu možností programů pro zdravotnická zařízení, primárně však cílily na ordinace lékařů. Program určený konkrétně pro fyzioterapeuty neexistoval. Vznikl proto nápad takovýto program či aplikaci pro fyzioterapeuty navrhnout. Započal průzkum trhu, konzultace s dalšími fyzioterapeuty a IT specialisty. Vše směřovalo k utvoření našeho malého realizačního týmu. Hlavní představou bylo vytvořit jednoduché online prostředí pro vedení zdravotnické dokumentace, které bude zhotoveno na míru potřebám fyzioterapeutů.

Od první myšlenky již uplynul nějaký ten pátek, měsíc, rok. Nejdůležitější však je, že Vám dnes můžeme za celý náš realizační tým s radostí oznámit, že RehaTab bude již brzy na světě!